Nieuwe beveiligingsnorm website

Nieuwe beveiligingsnorm website

Internet is aan het veranderen qua beveiligingsnormen, wees er op tijd bij.

Internetverkeer als geheel gaat steeds meer uit van algehele beveiliging. Dit betekent onder andere dat al uw (potentiële) klanten hier ook mee te maken hebben, wanneer zij uw website bezoeken. Browsers kunnen namelijk gebruik maken van een zogenaamde beveiligde verbinding, ook bekend als "https" (bijvoorbeeld internetbankieren maakt hier standaard gebruik van).

Een beveiligde verbinding kunt u meteen herkennen aan een groen hangslot naast het website-adres in de browser.
Dit wil zoveel zeggen als dat het internetverkeer tussen de bezoeker en de website niet meer door anderen onderschept kan worden en dus als betrouwbaar wordt beschouwd.


De huidige stand van zaken wat betreft webbrowsers.

Praktisch gezien is er geen beveiligingsrisico als uw website geen 'risicovolle' informatie verwerkt, zoals betaalgegevens of privacy-gevoelige persoonsgegevens. Máár, alle grote webbrowsers gaan op relatief korte termijn hoe dan ook alle websites zonder een beveiligde verbinding gewoon als onveilig bestempelen.

Veel browsers geven nu al serieuze waarschuwingen aan bezoekers, bijvoorbeeld dat mogelijk hun gegevens gestolen  worden, of dat er niet vastgesteld kan worden dat de website betrouwbaar is. Deze trend zal zich de komende jaren verder gaan doorzetten, naarmate beveiligde verbindingen meer en meer de norm worden.


Ook vindbaarheid hangt steeds meer samen met beveiliging.

Buiten het feit om, dat u uw bezoekers liever niet wilt confronteren met deze waarschuwingen, komt een beveiligde (en dus voor zoekmachines betrouwbare) website ook hoger in de zoekresultaten. Beveiligde verbindingen zijn zodoende simpelweg de toekomst van het internet.

Heeft u bij ons al een website, maar is deze nog niet beveiligd? Dan kunnen wij dat uiteraard voor u gaan realiseren. Bel ons voor de mogelijkheden.
Verkooptruc met domeinnamen. Trap er niet in!

Verkooptruc met domeinnamen. Trap er niet in!

Je bent nog niet zo lang geleden begonnen met je eigen bedrijf en hebt direct een website gelanceerd. Je hebt een domeinnaam gekozen en geregistreerd waardoor potentiële klanten direct weten wie jij bent en wat jij doet. Je richt je vooral op Nederlandse klanten, dus je hebt alleen de domeinnaam met de .nl-extensie genomen. Mocht je ooit internationaal aan de slag gaan, dan kan je altijd nog een .com-versie registeren. Een mooie droom, maar misschien iets voor de toekomst.

Dan word je ineens gebeld door een bedrijf dat zich bezighoudt met de controle op dubbele domeinnaamregistraties, of zoiets. Er schijnt een probleem te zijn. Geloof het of niet, er is een bedrijf dat heeft aangegeven een website te willen beginnen met dezelfde domeinnaam als jouw bedrijf, maar dan op de .com-extensie. Dat is slecht nieuws. Maar, gelukkig heeft de man die je aan de lijn hebt de oplossing ook meteen voor handen. Oef. Jij schijnt een ‘eerste registratierecht’ te hebben. Als jij aangeeft de .com-versie nu voor tien, misschien vijf jaar te willen claimen, kan dit direct geregeld worden. De kosten? Tien keer 39 euro, vooraf te betalen, exclusief BTW, uiteraard.

Geregeld krijgt Opgelicht?! meldingen over deze domeinnaamverkopers. Meestal melden zich mensen die uiteindelijk niet in zee zijn gegaan met deze verkopers en toen ontdekten dat de .com-versie nooit geclaimd werd door een ander bedrijf. Ook bedrijven die wel snel de .com-versie hebben laten registreren, melden zich. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat het een eenvoudige verkooptruc is en dat ze misschien vier of vijf keer te veel hebben betaald. De paniek die gecreëerd werd, bleek een schijn-urgentie. Goed voor de verkoop, maar pure misleiding.

bron: Tros opgelicht